Lakselykke i Rossaga.
Lakselykke i Rossaga. FOTO: Korgen Camping / Henrik Fredriksen.

Velkommen til Hemnes, i hjertet av Helgeland

Nesten 40 lokalaviser vil utover sommaren gje deg tips om kva du kan oppleva i Noreg. I dag reiser vi nordover, til Avisa Hemnes sitt vakre rike: Hemnes og Helgeland. Faktisk skal vi midt på Helgeland! Nyt videoen og ferietipset og la deg inspirere til ein Helgelandstur til sommaren.

Ved kanten av Okstindbreen, i Nord-Norges høyeste fjellkjede Okstindan, troner Rabothytta, en av Norges råeste DNT-hytter. Hit kan du ta en spektakulær familietur – rundt 2 timer å gå – med startpunkt kun en halvtime fra E6.

Kjører du gamle E6 over Korgfjellet opp til Korgfjellet Fjellstue, kan du både nyte utsikten til Okstindan og få milevis av høyfjellsterreng rett utfor bildøra. Den dramatiske historien om krigsfangene som bygde denne «Blodveien» over fjellet får du med på turen.

Ved fjorden ligger den trivelige «sørlandsbyen» vår Hemnesberget. Her kan du blant annet få laget ditt eget smykke hos gullsmeden, bo hos en kunstner, eller bli kjent med gammel samisk kultur.

I fjellbygda Bleikvasslia, ved Villmarksveien, kan du smake det veldig lokale bakverket vårt – kamkaka.

Vi bor i et eldorado omringet av høye fjell og fine fjorder, med lakseelver og store opplevelser rett utenfor stuedøra. Med Polarsirkelen, Helgelandskysten og De Syv Søstre en svipptur unna, og med spennende ziplinevia ferrata og rafting i naboområdet, er Hemnes smørøyet på Helgeland.

Finn ditt eget lille paradis her hos oss, sentralt på Helgeland, i Okstindan natur- og kulturpark! Bli bedre kjent med oss på www.visitokstindan.com

Velkommen!