Åkrasanden kan smykke seg med å være en Blått Flagg-strand.
Åkrasanden kan smykke seg med å være en Blått Flagg-strand. FOTO: Jarle TollaksenBilde 1 av 4
Idylliske Gamle Skudeneshavn er på den eksklusive listen over Riksantikvarens fredete kulturmiljøer.
Idylliske Gamle Skudeneshavn er på den eksklusive listen over Riksantikvarens fredete kulturmiljøer. FOTO: Jarle TollaksenBilde 2 av 4
Idylliske Gamle Skudeneshavn er på den eksklusive listen over Riksantikvarens fredete kulturmiljøer.
Idylliske Gamle Skudeneshavn er på den eksklusive listen over Riksantikvarens fredete kulturmiljøer. FOTO: Jarle TollaksenBilde 3 av 4
Olavskirken på Avaldsnes ble reist av Håkon Håkonsson rundt år 1250
Olavskirken på Avaldsnes ble reist av Håkon Håkonsson rundt år 1250 FOTO: Jarle TollaksenBilde 4 av 4

Legg ferieturen til Karmøy i sommer

Dagens ferietips i lokalavisene si nye reiselivssatsing Mitt ferietips landet rundt er i dag Karmøy. Nesten 40 lokalaviser vil utover sommaren gje deg tips om kva du kan oppleva i Noreg.

Legg ferieturen til Karmøy i sommer. Kommunen som kan skilte med titler som blant annet «Norges beste sommersted» (2015), og «Norges beste strand» (2014).

Opplev Gamlebyen Skudeneshavn – et av Norges best bevarte kystbymiljøer.

La deg sjarmere av seilskutebyen som med sine smale gater og hvite trehusbebyggelse byr på inntrykk etter inntrykk. Historien i byen går helt tilbake til 1800-tallet, og er usedvanlig godt bevart.

Karmøy har også et flust av naturperler. Kjører man nordover fra Skudeneshavn vil man finne flere flotte strender. En av disse er Åkrasanden, som med sin lange hvite strandlinje byr på herlig middelhavsstemning. Åkrasanden kan også smykke seg med å være en Blått Flagg-strand.

For å avrunde din Karmøy-ferie; avslutt med en tur til Avaldsnes – Norges eldste Kongesete. Få et innblikk i hvordan det var å leve på vikingtiden. Opplev Olavskirken, ta en tur til historiesenteret, og la deg fascinere av vikinggården. Funfact: Her ble deler av den populære TV-serien Vikingane spilt inn.