Akryl på plate ca 30x40 cm, eitt av Liv Sørvaag sine maleri ho tek med til Ryvarden.
Akryl på plate ca 30x40 cm, eitt av Liv Sørvaag sine maleri ho tek med til Ryvarden. FOTO: Privat

Variert utstilling i Galleri Ryvarden

Liv Sørvaag, kjent biletkunstnar frå Tysvær, avsluttar kunstsesongen 2020 på Ryvarden med utstillinga «Med andre ord».

Breidda i haustutstillinga er heilt klart på plass, Liv Sørvaag arbeider med både teikning, maleri og grafikk, for det meste intuitivt. Ho har eit figurativt formspråk, men arbeider også med abstrakte tema.

Kunstutdanna

Ho har sidan Kunstskolen i Rogaland, frå 1999, arbeida som biletkunstnar. Arbeidsplassen hennar er i Kunstneratelierene ved Smedasundet i Haugesund, eit atelierfelleskap med fire profesjonelle kunstnarar.

Sørvaag har eit svært høgt aktivitetsnivå, med jamlege separatutstillingar og deltaking både på gruppe- og kollektivutstillingar lokalt i Nord-Rogaland og Sunnhordland. For tida også aktuell med vandreutstilling i Ryfylke.

Møt kunstaren

Utstillaren er medlem av Bildene Kunstneres Forening Rogaland (BKFR) og Norsk billedkunstnere (NBK), og er innkjøpt av Tysvær Kunstlag og Karmøy Kunstforenings faste samlingar. Samt utsmykking ved Haugaland videregående skole og Tysvær kommune.

Utstillinga på Ryvarden vert opna søndag 18. oktober og står fram til og med søndag 29. november. Kunstnaren vil vera til stades på opningsdagen.

– Eg er spesielt glad i blåtonar, det vil nok prega utstillinga mi, seier biletkunstnar Liv Sørvaag. Ho gler seg til å koma tilbake til Galleri Ryvarden der ho har stilt ut tidlegare. FOTO: Privat