Førskolegjengen i Bråtveit natur- og kulturbarnehage fikk være med Svein Lokna Vold og dra hummerteiner sist fredag. Her er litt av fangsten de fikk.
Førskolegjengen i Bråtveit natur- og kulturbarnehage fikk være med Svein Lokna Vold og dra hummerteiner sist fredag. Her er litt av fangsten de fikk. FOTO: PrivatBilde 1 av 6
Tyra Våga viser stolt frem litt av teinefangsten, en flott krabbe.
Tyra Våga viser stolt frem litt av teinefangsten, en flott krabbe. FOTO: PrivatBilde 2 av 6
Tyra Våga og Regine Opheim er to tøffe jenter som ikke er redd for krabber.
Tyra Våga og Regine Opheim er to tøffe jenter som ikke er redd for krabber. FOTO: PrivatBilde 3 av 6
– Se en sjøstjerne! Ole Breistig, Felix Maximilian Thomas og Theo Wegner Vierdal syntes det var spennende å se hva teinene inneholdt.
– Se en sjøstjerne! Ole Breistig, Felix Maximilian Thomas og Theo Wegner Vierdal syntes det var spennende å se hva teinene inneholdt. FOTO: PrivatBilde 4 av 6
Rognhummer – den fikk gå tilbake i sjøen igjen.
Rognhummer – den fikk gå tilbake i sjøen igjen. FOTO: PrivatBilde 5 av 6
Godt å ha kjentmann med. Svein Lokna Vold tok barna med ut på Bømlafjorden.
Godt å ha kjentmann med. Svein Lokna Vold tok barna med ut på Bømlafjorden. FOTO: PrivatBilde 6 av 6

Førskolegjeng på hummerfiske

I strålende høstvær, fredag 16. oktober, fikk førskolegjengen i Bråtveit natur- og kulturbarnehage være med Svein Lokna Vold på det årlige hummerfisket i Bømlafjorden.

I teinene var det mest krabbe, vi fikk se forskjellen på hun og han, det var spennende å studere hvordan den bevegde seg med sine kraftige klør.

Etter flere teiner med krabbe og et par sjøstjerner fikk vi den rette sorten. Den første hummeren var stor og flott, så den fikk vi beholde. Den andre var for liten og full i rogn så den måtte settes fri. En spennende dag på sjøen for store og små.

Kristin B. Robberstad
Bråtveit natur- og kulturbarnehage

Regine Opheim t.v., Tyra Våga, Theo Wegner Vierdal, Felix Maximilian Thomas, Ole Breistig og Kåre Elias Tveit er klar for hummerfiske i Bømlafjorden. FOTO: Privat