Tømrarlaget Rossehaug & Bøe as, her representert ved Svein Ivar Bøe t.v. og Torkel Rossehaug, har stått for arbeidet med å byggja stallen og krubba.
Tømrarlaget Rossehaug & Bøe as, her representert ved Svein Ivar Bøe t.v. og Torkel Rossehaug, har stått for arbeidet med å byggja stallen og krubba. FOTO: PrivatBilde 1 av 3
stall krybbe rossehaug og bøe soknehus soknehuset
Stallen vil fyllast opp i adventstida. FOTO: Haldis Rolfsnes StuelandBilde 2 av 3
Den nye stallen mellom kyrkja og Soknehuset blei «opna» ved at barnekoret hadde fakkeltog ned til stallen og Betlehemstjerna blei tent på søndag.
Den nye stallen mellom kyrkja og Soknehuset blei «opna» ved at barnekoret hadde fakkeltog ned til stallen og Betlehemstjerna blei tent på søndag. FOTO: PrivatBilde 3 av 3

Nybygd stall og krubbe på plass ved soknehuset

Fer du gjennom sentrum i Sveio, ser du ein stall med ei stjerne som lyser i hjørnet av parkeringsplassen mellom kyrkja og soknehuset.

Sveio sokneråd ville få sett opp ein stall som ein stad der folk kan komma og sjå og oppleva i tida mellom 1. søndag i advent og Helligtrekongers dag den 6. januar.

Tømrarlaget Rossehaug & Bøe as fekk oppdraget å setja opp stallen og laga krubbe. Bagne Elektro drog fram straum til stallen, slik at det kunne bli lys i stjerna. Stjerna er laga av Kåre Haukås. Leiv Rossehaug kom med høy til krubbe og stall.

No manglar det menneske i stallen. Condor har skaffa oss dokker som me kan kle på. Klede er under produksjon ved symaskinen. Planen er å kle opp Josef, Maria og ein gjetar fredag 4. desember. Utover i adventstida vil det komma meir innhald i stallen.

Barnehagegrupper, klassegrupper eller andre kan besøkja stallen og få eit enkelt opplegg rundt stallen. Me gler oss over stallen, som kan vera med å gje eit lysglimt og formidling av juleevangeliet i adventstida.

Haldis Rolfsnes Stueland
kyrkjelydspedagog