Traseen over Middagshaugen er den billigste. Vi har vanskelig for å sette ord på hvordan dette oppleves, og det er kanskje ikke nødvendig.
Traseen over Middagshaugen er den billigste. Vi har vanskelig for å sette ord på hvordan dette oppleves, og det er kanskje ikke nødvendig. FOTO: PrivatBilde 1 av 2
Fra siste møte i velforeningen der planene for nye E39 nle diskutert.
Fra siste møte i velforeningen der planene for nye E39 nle diskutert. FOTO: PrivatBilde 2 av 2

«Motorveg gjennom Middagshaugen?»

I samband med E39 Bokn–Bømlafjorden har fire husstander i Middagshaugen fått «varsel til grunneier» som viser hvordan våre hjem kan bli erstattet av en motorvei. En av to veitraseer som statens vegvesen ønsker å utrede mellom Hope og Bømlafjordtunnelen, krysser rett over nabolaget vårt. Traseen over Middagshaugen er den billigste. Vi har vanskelig for å sette ord på hvordan dette oppleves, og det er kanskje ikke nødvendig.

I Middagshaugen bor det 9 familier. Noen har bygd husene sine her, mens andre har flyttet til. Vi trives alle. Her er det godt å bo. I 2020 hadde bladet Sunnhordland en reportasje om hvordan det er å bo i Valestrand, og en av familiene i Middagshaugen viste frem utsikten, snakket varmt om bygdemiljøet og fremsnakket Sveio kommune. Alt som ble sagt den gangen står ved lag, og vi ønsker oss intet annet sted.

Under valgkampen var det et slagord for mange lokalpolitikere at en skal utvikle hele Sveio. For mange politiske partier i Sveio så er ny E39 en del av denne utviklingen. Familiene i Middagshaugen håper at naturmangfold, kulturlandskap og hjemmene våre skal vekke engasjement blant våre folkevalgte. Nye og gamle politikere, bygdeliv, skoleforkjempere og andre som har fått en konvolutt fra Statens vegvesen – vi kan ikke la asfalt erstatte folk! Det er ikke utvikling, men avvikling av Sveio kommune.

Hilsen
en samstemt velforening i Middagshaugen