På bunadssylvet som høyrer til sognebunaden er det mykje gløymd symbolikk. Den store sylja til venstre i bildet tek form av ein sirkel som er nærmast eit ur-symbol ein ser gå att i fleire kulturar i Europa. Den store ringen har tolv skåler, og den inni har seks. Slik partalssymbolikk er typisk for mange av syljene. Ofte er tala delelege på anten tre eller fire. Tvers over sylja går tonna ein festar til skjorta med. Stølebeltet øvst i bildet var tradisjonelt symbolet på ei gift kvinne. FOTO: KARI HAMRE / NPK
På bunadssylvet som høyrer til sognebunaden er det mykje gløymd symbolikk. Den store sylja til venstre i bildet tek form av ein sirkel som er nærmast eit ur-symbol ein ser gå att i fleire kulturar i Europa. Den store ringen har tolv skåler, og den inni har seks. Slik partalssymbolikk er typisk for mange av syljene. Ofte er tala delelege på anten tre eller fire. Tvers over sylja går tonna ein festar til skjorta med. Stølebeltet øvst i bildet var tradisjonelt symbolet på ei gift kvinne. FOTO: KARI HAMRE / NPKBilde 1 av 5

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

Korfor brukar me eigentleg bunadsylv?