Frosta
Bilde 1 av 2
salat
Bilde 2 av 2

Velkommen til Frosta – Trondheims kjøkkenhage

Dagens ferietips i lokalavisene si nye reiselivssatsing Mitt ferietips landet rundt er i dag frå Frosta. Nesten 40 lokalaviser vil utover sommaren gje deg tips om kva du kan oppleva i Noreg.

Frosta er ei halvøya som stikker ut i Trondheimsfjorden. I gamle dager rodde frostinger til Trondheim for å selge bær og grønnsaker. I nyere tid har grønnsakprodusksjonen på Frosta eksplodert, og navnet «Trondheims kjøkkenhage» har aldri vært mer treffende.

Her kan du gå eller sykle på den 22 kilometer lange Frostastien som slynger seg rundt store deler av halvøya. Hvis sjøen skulle friste, kan du bade der du ønsker. Stien byr på variert natur, og store deler av den går tvers gjennom matfatet.

På frodige Frosta vokser over 50 ulike grønnsaker og flere gårder har selvbetjent utsalg av bær, grønnsaker og andre lokale produkter.

På Tinghaugen ble den gamle Frostatingsloven håndhevet. Den ble brukt som grunnlag for Norges første landslov for 800 år siden. På øya Tautra står ruinene etter et cistercienserkloster fra middelalderen. Et nytt kloster tilhørende den samme ordenen er reist i våre dager.

Frosta er Trøndelags minste kommune med sine 75 km2. Folketallet på 2600 mer enn dobles i sommerhalvåret.

Frosta er stor på produksjon av salat, både på friland og i drivhus. I ett av de største drivhusene dyrkes det både salat og urter.

Frostas største produsent på friland er Nordfjæran Søndre.

Frosta har også en stor produksjon av torvtak og andre torvprodukter. Frister det med grønt tak til hytta? Ta kontakt med Fossli, som leverer ulike torvprodukter til hele landet.

Klosterøya Tautra har vegforbindelse til Frosta. På Klostergården kan du bl.a. spise munkebiff, lokal mat servert i historiske omgivelser. De kan også tilby øl fra eget bryggeri og overnatting.