Plakat - Einars Veg
FOTO: Jan Erik Vold

Filmportrett av Økland

2020 er eit jubileumsår for Einar Økland. Det har blitt laga dokumentar av forfattaren, som vil bli vist i Haugesund på torsdag.

80-årsjubilant Einar Økland, Valestrand ser i filmportrettet tilbake på eit langt liv innan diktninga. Gjennom samtalar og arkivopptak vil ein få eit innblikk i forfattaren si karriere. Filmen, som varer i 45 minutt viser også klipp frå Økland si tid i Oslo, med forfattarkollegaer som Jan Erik Vold og Edvard Hoem. Det er Hans Erik Voktor som står bak filmen, som har blitt vist på Kapittelfestivalen og på Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF).

Etter filmvisinga på Stålehuset, blir det samtale mellom forfattaren og litteraturvitar Ingrid Birgitte Viland, opplyser Haugaland Kunstverk, som står for filmvisninga saman med Haugesund Filmklubb og Norsk Forfattersentrum.