Minimum 300 treningstimar, må ein belage seg på å bruke i dei to første leveåra, om ein vil ha ein «brukande» gjetarhund. Skal du ha ein hund som hevdar seg i nasjonale konkurransar, blir timetalet fort 1000 i dei fire første åra. Etter det er det vanskeleg å lære ein hund noko nytt. FOTO: SHUTTERSTOCK / NTB / NPK
Minimum 300 treningstimar, må ein belage seg på å bruke i dei to første leveåra, om ein vil ha ein «brukande» gjetarhund. Skal du ha ein hund som hevdar seg i nasjonale konkurransar, blir timetalet fort 1000 i dei fire første åra. Etter det er det vanskeleg å lære ein hund noko nytt. FOTO: SHUTTERSTOCK / NTB / NPKBilde 1 av 8

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

For å sjå desse bildene må du ha eit abonnement.

Den firbeinte bonden