Utval helse og omsorg frå venstre: Svein Mathias Lie (Frp), John Anders Semb (uavhengig), Ingunn Toft (kommunalsjef), Kristina Våge Ballard (SV), Brit Elin Hovda Mølstre (Sp), Ruth G. Ø. Eriksen (Frp) og Dagfinn Bjørge (Sp).
Utval helse og omsorg frå venstre: Svein Mathias Lie (Frp), John Anders Semb (uavhengig), Ingunn Toft (kommunalsjef), Kristina Våge Ballard (SV), Brit Elin Hovda Mølstre (Sp), Ruth G. Ø. Eriksen (Frp) og Dagfinn Bjørge (Sp). FOTO: Privat

Gjør det kjekt å drive med politikk

Mandag hadde denne flotte gjengen siste møtet i Utvalg helse og omsorg for denne perioden. Det har vært fire år med gode diskusjoner og godt samarbeid. Kommunalsjef Ingunn Toft har holdt oss godt orientert i hvert møte om økonomi og utfordringer som kommer i fremtiden.

Vi har mange store oppgaver de neste fire årene, eldreomsorgen, barnevern, habilitering, psykisk helse og generelt folkehelsearbeid. Det kommer til å bli harde prioriteringer og som politiker i Sveio må en være forberedt på å ta tøffe valg.

Det siste møtet hadde saken «Forskrift om rett til langtidsopphold i sjukeheim i Sveio kommune». Et enstemmig utvalg gikk inn for å sende forskriften ut på høring. Forskriften er fra 2017, og mye har forandret seg siden den gang. Derfor må berørte parter få uttale seg før vi vedtar forskriften.

Men jeg hadde også noen flere tilleggspunkter som jeg mener er viktige.

A. Tjenestekontoret har ansvar for at pasienter og brukere som søker plass på sjukeheimen blir registrert, og uavhengig av årsak til avslag blir registret i en venteliste

B. Ventelisten skal rapporteres til HHO og FOR to ganger i året.

C. Samboergarantien skal innarbeides i dokumentet.
Dette ble også enstemmig vedtatt.

Det er viktig at politikerne har kunnskap om hvor mange som søker sykehjemsplass. Det forteller oss noe om fremtiden, hva blir behovet. Det er viktig for den videre planleggingen av tilbudene vi skal levere.

Samboergarantien ble vedtatt på Stortinget i 2018. Den er derfor ikke med i forskriften, men skal nå innarbeides i dokumentet.

Jeg vil takke utvalgsmedlemmene for å bidra til og gjøre det kjekt å drive med politikk.

Ruth Eriksen, FrP
Leder av utvalget HHO